Online
Kick-off Webinar #2

Op woensdag 22 januari om 15:30 uur vindt de Kick-off plaats voor die docenten en teams die in periode 3 van start gaan. In de webinar krijg je tips en uitleg en is er ruimte voor vragen.

Inschrijven voor de webinar is fijn. Zie hieronder.
Of open op 22 januari de ZOOM meeting.

Tip: Je hoeft ZOOM niet de downloaden. Je kan de ZOOM meeting ook in je browser openen. Klik op de link “Join from your browser.”

Komende webinars

Schooljaar
2024 - 2025

Implementeer

Real Life Learning

We nemen binnenkort meerdere video’s op rond dit thema. De video’s komen in januari 2025 online. In onze nieuwsbrief kondigen we aan wanneer de video’s online staan.

Kick-off #2 

Challenge

22 januari ‘25

15:30 - 16:30 uur

Practoraten

Kennissessie

Verbindt praktisch onderzoek

aan jouw onderwijs

wordt gepland

 Archief webinars

Kick-off Webinar

Tijdens de kick-off webinar op 11 oktober 2023 is de MBO Challenge Voedselverspilling 2023–2024 officieel van start gegaan. Tijdens de webinar vertelt Toine Timmermans van St. Samen Tegen Voedselverspilling waarom het tegengaan van verspilling in de voedselketen zo belangrijk is. We vertellen hoe het programma van de challenge eruit ziet en welke ondersteuning er is. En docenten en practoren vertellen hun ervaring met de challenge en geven tips.

Voorkomen van 1 miljoen ton voedselverspilling

Webinar van Toine Timmermans, directeur Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Toine licht toe hoe Nederland voor 2030 1 miljoen ton aan voedselverspilling kan voorkomen. Dit kan alleen als bedrijven en organisaties met elkaar samenwerken in de gehele keten van voedselproductie en -verwerking om voedselverspilling tegen te gaan.

Meten is weten

De oplossing om verspilling van voedsel tegen te gaan heeft impact. Maar hoe groot is die impact? En vooral, hoe meet je die impact?

In deze webinar van Melanie Kok over voedselverspilling meten, verminderen en verwaarden, leer je hoe je dit moet aanpakken. Melanie is onderzoeker bij Wageningen Food and Biobased Research (Wageningen University) en is gespecialiseerd in het meten en monitoren van voedselverliezen in de voedselketen.

DOON Design Thinking Methode

Met de DOON Design Thinking Methode kom je stap-voor-stap tot een mooie oplossing voor een vraagstuk om voedselverspilling tegen te gaan.

In deze video legt Erwin Niedeveld van DOON uit hoe de DOON Design Thinking Methode werkt. Erwin doet dat aan de hand van een voorbeeld vraagstuk. Hij neemt het vraagstuk waaraan het winnende team van 2019/2020 heeft gewerkt: verzin een oplossing voor ondermaatse pompoenen die niet in de supermarkt verkocht kunnen worden.